20.03.15

DIY// halfmoon



Dnes o tom, jak jsme vyráběli čelo naší postele alá Fermliving.





Původní plán byl nadekorovat ložnici jako z katalogu, totiž se zajímavými polštáři, nenuceně a krásně. Jenže -  nejpříhodnější doba na foceni se naskytla, když Adinka usnula. Akorát že usnula v naší posteli. Takže dekor šel stranou, nebudem si na nic hrát, aspoň je vidět, jak to běžně vypadá - místo designových kousků kojící polštář přes půl postele, peřiny požvejkaný tak, jak jsme z nich vylezli.
Nu každopádně je to přirozené...



Všeobecné nadšení z tisku se u nás projevilo už dřív ve formě domácího balícího papíru nebo obrázků na bodýčka pro Adu. Teď došlo na plošně největší projekt.
Máme postel z druhé strany šatny, totiž skříní. A pohled na skříň zezadu nic moc. Jako vhodné řešení jsme zvolili látku ušitou namíru. Po stranách skříně i látky jsou suché zipy, takže se to nikam nehrne a pěkně drží jako tapeta. Co víc, jednoduše sunáme, vypereme, vyměníme za jinou látku a tak :)
Na látku je lepší připevnit takovou tu jemnější stranu sucháče - aby se v pračce nezničil.

PRO VÝROBU HALF MOON MOTIVU:

  • 2 brambory 
  • 2 špendlíky
  • provázek
  • vidličky
  • barvu na textil
  • štětec

Ze dvou brambor jsme si vykrojily 4 čtvrtky, které velikostí vyhovovaly našim představám.
Určitě nejprve zkuste tisk někam bokem, jednak jestli není brambora ukrojená nakřivo a jednak zkusit savost látky a jakou vrstvu barvy nanášet...

Aby byla linka jakžtakž rovná, natáhli jsme provázek mezi dva špendlíky, ten pak posouvali na další řady vždy o stejnou vzdálenost. Takže vodící linka není na plátně namalovaná.




U formátu cca 250x200cm jsme napočítali něco přes 600 otisků a stejně tak i namočení štětcem. Celkem fuška. Na tento rozměr nám akorát vyšla lahvička 59ml barvy Textile Art, neředěná.
Tiskli jsme na plátno připevněné rovnou na cílovém místě, na skříni. Barva se propila i na dřevotřísku, což nám v ničem nevadí, ale pozor na to :-)
Nevýhoda bramborových razítek je v jejich životnosti. V ledničce by měly v pohodě vydržet jeden den, ale dýl moc ne, protože se brambory rychle scvrknou. Tím spíš, když použijete, jako my, takový co by už putovaly rovnou na kompost.

T.

4 komentáře:

  1. To je super! Jste šikovní, vypadá to parádně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem na podzim vyráběla přesně takhle roletu a fakt to byla fuška. Že to cizí vypadá vždy lepší :-). Krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Myslím, že tento vzor je vždycky efektní a hlavně odpouští i nepřesnosti...

      Vymazat