28.04.15

3XR



Někteří už jste možná slyšeli o projektu 3xR nebo třeba víte, že loni byl P. na týdenním workshopu, kde z Ikea odpadu vyráběl nové věci. Jeho "němý sluha" pak byl vystaven i na designbloku 2014.



Tento projekt pořádá sdružení Tereza (se mnou ale nic společného) ve spolupráci s Ikeou. Tereza je ekologické sdružní, které pořádá hlavně výukové programy pro školy. 
Jejich projekt 3xR (Renovuj, Redukuj, Recykluj) je pro veřejnost a má za cíl upozornit na problematiku ochrany životního prostředí tímto zábavným způsobem. Na začátku akce, která trvá celý týden, dostanou účastníci k dispozici kontejner s vyřazenými věcmi z obchodních domů Ikea a mají za úkol vdechnout věcem nový život, vyrobit z odpadu něco originálního a to pod vedením zkušených designerů.

Fotky v úvodu jsou Peťovy výrobky z minulého roku. Tuším předloni nebyla akce nabídnuta veřejnosti,  ale jen opravdovým designérům, tedy těm, kteří se designem živí :-) 
Z nich mě zaujaly například lampy od BOA DESIGN, sedátko od Tomáše Vacka a dětský domek od Artcore.



A protože oba dva s P. často a rádi něco vyrábíme a vymýšlíme, baví nás design, bydlení a je nám blízká myšlenka recyklace, tak jsme s přihlášením neváhali. 
Letos jsem se tedy přihlásila i já. 
Dnes večer byl zveřejněn výběr poroty a oba jsme vybráni na týdenní workshop ! 
Hurááá, už se moc těším na týden v Meet Factory, navíc si tuto supr akci užijeme jako celá rodina pohromadě i s Adinkou.

Fotky výrobků vypůjčeny z http://3xr.cz/cz/galerie a facebooku.

T.

Žádné komentáře:

Okomentovat